Acidalia'sAllemaalPhileas FoggUncategorized

Acidalia’s in Quarantaine

By 13 juli 2020 No Comments

“Aci day in the life – Quarantaine editie’

Het is ochtend en de wekker gaat om 8:00 uur. Tijdens deze quarantaine krijgen veel het verplichte gevoel om toch eindelijk een keer aan die summer body te werken. Dus, sportkleren aan en gaan, want je kan het maar beter in de ochtend gehad hebben. Tijdens het hardlopen zijn er bij de rokers onder ons de benodigde pauzes om even op adem te komen. Anderen nemen pauze om even lekker een bezweet snapchatje te sturen naar het dispuut om te laten zien hoe goed ze bezig zijn. Bij terugkomst wordt er een lekker home-made sapje gemaakt, want we moeten natuurlijk wel in de gezonde sferen blijven.

Ondertussen is het rond 9:30 en worden de wat minder fanatiekelingen onder ons wakker. De gordijnen gaan open en het zonnetje is te zien dus de bikini wordt uit de kast getrokken. Er moet namelijk hard aan die tan gewerkt worden. Voor sommige wordt het zelfs als een echte dag taak gezien en moeten andere verplichtingen toch echt naar achter geschoven worden als er niet genoeg zon uurtjes zijn gepakt. Laten we eerlijk wezen, de voorkant van je benen zijn altijd bruiner dan achterkant en dit vergt natuurlijk tijd en moeite. Dat lekkere weer zorgt ook voor motivatie om het verloren dakterras onder handen te nemen. Bladeren worden weggeveegd, stoeltjes en kussens worden naar buiten gehaald, alle flesjes met peuken worden weggegooid en om het af te maken worden de lampjes opgehangen. Nu kan er natuurlijk ontzettend geborreld worden.

Na de lunch, rond een uurtje of 14:00 trekt de zon weg. Aangezien het dakterras zo mooi is geworden is het misschien ook tijd om die slaapkamer een make-over te geven. Bij sommige betekent dit behangen, verven en nieuwe interieur spullen kopen. Bij andere gaat het er vooral om dat de vloer weer te zien is. Beide gevallen een vooruitgang natuurlijk. Ondertussen zijn er helaas ook een paar hard aan het strijden voor het halen van hun scriptie. Veel uren achter de laptop, klagen over begeleiders en het herhalen van de deadline is een dagelijkse routine geworden.

Rond een uurtje of 18:30 is tijd om over het avond eten na te denken. De ene gaat voor thuisbezorgen, want ja, ‘support your locals’ en andere maken voor het eerst gebruik van de BBQ op het dakterras. Voor degene die maar al te graag bij papa en mama zijn genieten van een goed gevulde ijskast en houden lekker de centjes op de rekening.

Na het avondeten is het tijd om te ontspannen na deze ontzettend drukke dag. Bij de een wordt de tafel vrij gemaakt om alle spelletjes die de afgelopen tijd gespeeld zijn, opnieuw te spelen en bij de ander worden de online shopping apps uitgespeeld. Hierbij is het natuurlijk erg belangrijk dat er bevestigd wordt dat die kleren echt nodig zijn, ‘ook al kan je ze nu toch niet aan nu’ en komt de vraag naar voren of Shein nou wel echt betrouwbaar is. Al zijn de meningen verdeeld, nu die kasten toch zijn uitgeruimd kunnen er wel weer nieuwe kleren bij. Dan wordt het toch wel echt tijd om het bedje in te duiken. Gelukkig zal morgen de dag niet veel anders brengen. Maar ach, wat hebben we weer genoten.

Leave a Reply